Dinescu-Patrascu.jpgDupă ce în 2012 s-a schimbat conducerea la S.C Apă-Canal 2000 S.A Pitești și Președinte al Consiliului de Administrație al societății a ajuns Liviu Pătrașcu, au început și problemele. 

În 2013, Gheorghe Dinescu, pe atunci consilier local și membru al AGA Apă-Canal, a avut mai multe divergențe din cauza "jegmănirii" societății sus menționate. După ce a constatat neregulile din societatea Apă Canal 2000, Gheorghe Dinescu a făcut prima sesizare din viața lui la A.N.I. Această sesizare îl viza pe Liviu Pătrașcu, mai precis, Președintele Consiliului de Administrație, care pe atunci, era incompatibil cu funcția deținută, susține Dinescu.

Pentru a fi mai expliciți este vorba despre unul dintre sediile societății Apă-Canal, și anume cel de lângă OTP Bank, acolo unde există și o parcare privată cu plată. Acea parcare aparține firmei Vasicos Center al cărei asociat unic, la vremea respectivă, era Liviu Pătrașcu, pe atunci președinte al Consiliului de Administrație al Apă Canal 2000. Ceea ce Gheorghe Dinescu a sesizat la A.N.I a fost faptul că societatea Apă-Canal  vira bani în conturile firmei care aparținea lui Liviu Pătrașcu. Sigur, suma nu era una fabuloasă, însă cum alți funcționari publici au fost declarați incompatibil pentru  că dețineau un amărât de P.F.A., considerăm că și aici trebuia să se aplice legea cu aceeași rigurozitate. Valoarea contractului de închiriere ajungea la aproximativ 100 de milioane lei vechi. 

Desigur, suma nu era una enormă, însă beneficiarul era chiar cel care în acel moment conducea Apă-Canal. Tot în acea perioadă Președintele PNȚCD Argeș a solicitat în Consiliul Local locuri de parcare pentru patru sau cinci mașini ale societății, locuri care să fi fost plătite la primărie în spațiul destinat parcării autoturismelor, pe bulevard. Primarul de atunci, Tudor Pendiuc, a motivat că mașinile directorilor și ale angajaților ar fi în pericol dacă ar fi parcate pe bulevard. "Eu îmi aduc aminte că toată lumea, inclusiv Președintele Consiliului de Administrație, care are numai bolizi de lux, beneficia de o mașină. Iar mașinile astea sunt plătite din banii noștri ai tuturor. Dacă s-ar fi parcat pe spațiul domeniului public, chiar și contra cost, banii s-ar fi întors înapoi la stat, nu în buzunarul unui privat", a menționat Gheorghe Dinescu. 

La un an de zile după ce a făcut sesizarea la A.N.I în urma căreia a venit și confirmare cu număr de înregistrare că a fost primită, reprezentanții A.N.I s-au spălat pe mâini spunând că n-ar fi ajuns la ei nicio sesizare, chiar dacă confirmarea spunea altceva. 

În acel moment s-a iscat un mare scandal la Apă-Canal "în urma căruia domnul primar Pendiuc, prin mâna domnului consilier Andrei Moșteanu a făcut o adresă pe care a adus-o în consiliul local. Această adresă menționa faptul că sunt prea mulți membri în AGA Apă-Canal și trebuie să se mai renunțe la doi oameni", mai spune președintele PNȚCD Argeș.

Cu toate că Gheorghe Dinescu nu a lipsit de la nicio întâlnire AGA, atât el cât și Silviu Marinescu, probabil pentru că erau oamenii care nu îi lăsau să-și facă "jocurile", au fost scoși din AGA. 

"Menționez că m-am opus la concedierea angajaților, n-am fost de acord cu societatea căpușă care citea apometrele, "Apaserv", un S.R.L care a mâncat de pomană banii piteștenilor, dar în schimb au fost de acord cu aceste manevre tovarășul Pendiuc și tovarășul Pătrașcu, care i-a dat și pavelele pentru Pitești primarului", a spus Gheorghe Dinescu. 

Din păcate, nici până în ziua de azi, o instituție a statului, A.N.I nu a luat măsuri la o sesizare făcută de un consilier local, putând bănui că interesele politice, totuși, intervin și în aceste structuri.

Din informațiile noastre chiar și astăzi societatea Apă-Canal ar avea contract cu parcarea privată, însă Liviu Pătrașcu a ieșit din acea firmă.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.