Proiecte-Arges.jpgÎn ultimii ani, județul Argeș a fost văduvit de marile investiții care să aducă prosperitatea zonei. Chiar dacă este al patrulea județ în ceea ce privește contribuția la PIB-ul României, Argeșul a fost uitat de politicienii de la centru, asta chiar dacă s-au succedat guverne de la toate partidele mari. 

Însă, nu același lucru putem spune de actualul guvern PSD, care, conform proiectului de buget pe anul 2017, pune Argeșul pe lista marilor investiții. 

Fără discuție, cea mai importantă investiție pentru județul Argeș este autostrada Pitești – Sibiu, tărăgănată de celelalte guverne, dar prinsă în bugetul pe anul 2017 de actualul guvern.

Pentru anul 2017, Guvernul Grindeanu a alocat Ministerului Transporturilor cel  mai mare buget în comparație cu celelalte Ministere. Raportat la execuția preliminară pe 2016, care a fost de 8,583 miliarde de lei, anul acesta, Ministerul Transporturilor a primit un buget de 13,76 miliarde de lei, în creștere cu 60,33%.

Pentru proiectele cu finanțare europeană, aferente perioadei 2014 – 2020, au fost alocate fonduri, pentru anul 2017, cu 177% mai mult față de anul trecut, aceasta însemnând o cifră de 8,3 miliarde lei.

La această categorie este prinsă și autostrada Pitești-Sibiu, pentru care Guvernul Grindeanu a alocat fonduri în vederea începerii lucrărilor.

Al doilea obiectiv extrem de important pentru județul Argeș, prins în proiectul de buget pe anul 2017, este modernizarea Transfăgărășanului, unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din România, dar care, din păcate, poate fi utilizat doar 4-5 luni pe an.

Astfel că, Guvernul, conform proiectului de buget pe 2017, are în vedere modernizarea acestui drum, astfel existând posibilitatea de a se prelungi perioada de utilizare de peste an a acestui traseu turistic.

A treia investiție vitală, prinsă în proiectul de buget pe 2017 de actualul guvern, pentru județul Argeș, este construirea căii ferate Vâlcele – Râmnicu Vâlcea. 

Acest proiect, care era aproape finalizat în anul 1989, a fost lăsat să se degradeze de celelalte guverne. Acum, se pare, că i-a venit rândul, fiind alocate fonduri pentru construcția acestei rute feroviare care leagă Bucureștiul de Sibiu pe un traseu mult mai mic. 

Astfel că, dacă proiectul de buget ar fi votat de Parlament în forma propusă de actualul guvern, Argeșul ar beneficia de aceste trei megaproiecte vitale pentru dezvoltarea economiei locale. 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.