razvan_andreea.jpgFilarmonica Piteşti organizează joi, 13 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Maria Luisa Macellaro la Franca, vor evolua, ca soliști, pianista Andreea Stoica și violonistul Răzvan Stoica. În program: Ástor Piazzolla - Anotimpurile la Buenos Aires pentru pian şi orchestră de coarde, Gioachino Rossini - Uvertura la Italianca în Alger, Camille Saint-Saëns - Introducere și Rondo capriccioso, op. 28, și Zoltán Kodály -Dansuri din Galanta.

Pianistă de succes, cu un repertoriu ce variază de la muzica veche la cea modernă, Maria Luisa Macellaro la Franca este una dintre cele mai interesante dirijoare a noii generații. A studiat la Universitatea V. Bellini din Palermo, absolvind cu brio, în 2000, pianul, compoziția și dirijatul. S-a specializat, ulterior, la Zurich Musik Hochschule, absolvind și jazz și muzică de cameră. Este câștigătoarea a numeroase premii la concursurile naționale și internaționale, susținând concerte la Palermo, Bordeaux, Rio de Janeiro, Berlin, Dusserldorf, Lugana, Madrid, Ankara. Este invitată în mod regulat ca pianist și dirijoare în festivaluri internaționale în Brazilia, Germania, Franța, Italia. A fost dirijor permanent al orchestrei „Molto Assai” și dirijor principal al orchestrei Unissonacme din Bordeaux. Este invitată să dirijeze în China, Liban, Australia, Japonia, Argentina, Rusia. Este în premieră la Filarmonica Pitești. 

Născut într-o familie de muzicieni, Răzvan Stoica a cântat de la o vârstă fragedă, performanţele interpretative atrăgând atât atenţia publicului, cât şi a presei. După ce absolvă Liceul „George Enescu” din Bucureşti, îşi finalizează studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, şi arta dirijorală. Deşi tânăr, a întreprins turnee în toată lumea, câştigând numeroase premii internaţionale. Este singurul român care a câştigat, în cei 46 de ani de când se desfăşoară, concursul New Talent de la Bratislava, desfăşurat sub egida Uniunii Europene de Radio şi acordat celui mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Violonistul român a concurat cu 170 de competitori. Împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, a format, în 1996, Duo Stoica, repurtând succes după succes. A înregistrat CD-uri cu lucrări semnate Paganini şi Lalo. Cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a obţinut-o în urma unui concurs. În 2014, violonistul Răzvan Stoica a concertat în Statele Unite ale Americii la celebra sală de concerte Carnagie Hall. Este director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam. 

Ca şi fratele său, Andreea Stoica a început studiul pianului de la cinci ani, un an mai târziu fiind admisă, ca un copil-minune, la Liceul George Enescu din Bucureşti. La 12 ani debutează, ca solist concertist, cu Orchestra Bucureşti. Absolvă Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi participă la cursuri de masterclass în Italia, Germania, Olanda şi Coreea. Susţine recitaluri şi concerte în turnee din Europa şi Japonia. Este solist concertist la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam. A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, alături de fratele său, Răzvan Stoica.  

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.