17902859_889303281209980_887392704_o.jpgAlexia Niculae are 11 ani și este în clasa a patra la liceul "Iulia Zamfirescu" din Mioveni. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la cinci ani și de atunci nu s-a mai oprit. Muzica pentru ea este mai mult decât pasiune, este un stil de viață.

#Alexia și-a dorit să ajungă la Vocea României Junior după ce, în urmă cu un an, a participat la Next Star.

Am cunoscut-o pe Alexia, un prichindel plin de viață, carismatic și foarte responsabil pentru o vârstă atât de fragedă. Mi-a atras atenția încă de când am văzut-o la televizor și am vrut neapărat să stau de vorbă de cu ea. Alexia m-a primit emoționată, nu îi venea să creadă că cineva chiar a venit să vorbească cu ea. Își perpelea mânuțele mici, una în cealaltă, neștiind exact cum să reacționeze, dar emoția ei nu s-a observat și în felul în care vorbea. Asta și datorită orelor de actorie pe care le face, unde învață să-și canalizeze emoțiile.

#Cum te-ai gândit să de duci la Voce? 

Alexia: Mă uitam mereu la emisiune și când am văzut reclama la televizor le-am spus părinților că vreau să merg și eu. Mama a fost puțin nesigură, dar a decis să mă ducă cu toate că știam că este un concurs dur și concureța este foarte mare. Dar am reușit să ajung până în semifinală, ceea ce este important pentru mine.

#Cât de greu a fost să ajungi până în acel punct? 

Alexia: A fost foarte greu. Am muncit mult, am făcut repetiții ore în șir și ceilalți copii sunt cu adevărat buni. Concurența a fost mare și munca pe măsură, dar, în același timp, mi-a plăcut. Am lucrat cu profesioniști și m-am simțit excelent.

Mama Alexiei ne-a mărturisit că deși stătea ore în șir pe platou să repete, copila nu a simțit nicio clipă oboseala pentru că a făcut totul cu pasiune și și-a dorit enorm să ajungă până în semifinală.

#Cum a fost să lucrezi cu Ina?

Alexia: Frumos, foarte frumos. Cu toate că Ina avea concerte mai mereu în afara țării, tot își făcea timp să stea câteva ore cu noi, să ne îndrume, să ne explice ce trebuie să facem. Mi-a plăcut mult să lucrez cu ea, e altceva.

#Te-ai împrietenit cu ceilalți copii? Mai țineți legătura?

Alexia: Da, sigur că ne-am împrietenit, mai ales că am stat în același hotel și relațiile s-au sudat. A fost foarte greu apoi, când unul dintre noi pleca. Dar ținem legătura. Sigur, suntem prieteni.

#Cum te privesc colegii tăi acum?

Foarte bine. E plăcut. Copiii de la mine de la școală m-au susținut. Unii îmi cer și autografe. E foarte frumos ce se întâmplă.

Alexia nu a simțit experiența Vocea României Junior ca pe o greutate, ci ca pe un pas important în cariera pe care și-o dorește. Copila face canto de la șase ani și jumătate, iar de trei ani îi stă aproape Adina Sima, una dintre cele mai bune voci ale Argeșului. Adina Sima cântă și la Opera din București fiind mezzo soprană. Aceasta i-a stat alături Alexiei pe tot parcursul concursului. Chiar dacă nu s-a văzut la televizor, Adina a fost tot timpul în culise încurajând-o. Este un concurs greu pentru micuți, mai ales că trebuie să se confrunte cu hotărâri dificile chiar și pentru antrenorii lor. Este greu pentru un om matur să accepte un refuz, dar pentru un copil de unsprezece ani? Cu toate acestea Alexia a înțeles că aceasta este doar o etapă din viața ei. Copila este obișnuită cu scena, însă, de data asta s-a confruntat cu o muncă titanică și emoții nemăsurate pentru vârsta ei.

 17910761_889305071209801_981973046_n.jpg

#Alexia pleacă în Malta la un concurs internațional pentru copii

Săptămâna viitoare, Alexia va fi în Malta la Euro Star. Malta International Singer's Festival este unul dintre concursurile mari care îi pune în valoare pe copii până-n paisprezece ani. Adina Sima s-a luptat pentru ca Alexia să ajungă acolo, pentru că, de acum încolo, începe o etapă a carierei micuției unde nu vorbim doar despre talent, mai e nevoie și de bani. Pentru a reuși să o ducă pe Alexia în Malta, profesoara de canto a făcut rost de sponsorizări. Nu mari, transport și cazare. Din păcate, pentru ca un copil să ajungă la performanță, este nevoie de investiții. Statul nu ajută copiii talentați și, în acest caz, părinții și profesorii trebuie să lupte pentru sponsorizări private, ceea ce este destul de complicat pentru că nu sunt mulți cei care își doresc să investească în viitorul unui tânăr talentat.

Imediat după acest concurs, Alexia va merge și la Baia Mare la "Ursulețul de aur", unde speră, de asemenea să facă o figură frumoasă. Și acolo va trebui să înfrunte copii din toată țara, dar ea știe că merită un loc pe podium.

ale1.jpg

#O familie normală care face tot posibilul pentru a o sprijini pe Alexia

Familia Alexiei nu este una înstărită, cu toate acestea părinții fac eforturi supraomenești pentru a o susține pe cea mică în ceea ce face. Este foarte important, de asemenea, că Alexia este hotărâtă și la doar unsprezece ani știe ce vrea. Acum, cel mai mult, își dorește un mini-studio, pentru a-și compune muzica singură. Nu e nevoie de multe lucruri: un laptop dedicat pentru programele muzicale, căști și microfoane profesionale. Desigur, un sistem cât de cât performant costă în jur de 5000 de lei, bani de care familia nu dispune, dar asta nu înseamnă că nu se strâng la buzunar pe cât posibil pentru a îi îndeplini visul Alexiei.

Puștoaica a dat dovadă maturitate. Știe că fără muncă asiduă nu poate reuși. Știe, de asemenea, că este important să repete zilnic, dar să și învețe. A înțeles de foarte micuță că trebuie să lupte pentru ce își dorește și este o optimistă convinsă.

Muzica nu e singurul talent al Alexiei. Îi place să deseneze și să facă origami. Nu știe dacă le face bine, dar le face mereu cu plăcere. Se pare că tot ceea ce înseamnă artă și frumos o înconjoară pe cea mică.

 

Din păcate, așa cum am mai spus, nimeni nu e rege în țara lui, tot așa nici Alexia nu e regină în județul ei. Dacă am fi trăi într-o altă lume copila ar fi avut sprijinul autorităților, al oamenilor din jur, al celor care își doresc cu adevărat să fie mândrii de ceea ce poate oferi un copil talentat. De Alexia doar s-a amintit. A fost dată exemplu pozitiv imediat după ce a părăsit concursul televizat, doar că nimeni nu s-a oprit suficient timp asupra ei. E un copil care merită ascultat, susținut și încurajat. Promitem că imediat ce Alexia va începe proiectul pe care l-a început - deoarece aceasta are un proiect surpriză - vom mai vorbi despre ea. O vom aduce în atenția publicului ori de câte ori va fi nevoie, fiind unul dintre copiii Argeșului, copil mai cunoscut în restul țării decât la ea acasă.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.