ARA-Software.jpgDupă cum s-a mai scris, firma ARA Software Group a intrat pe piața serviciilor IT din instituțiile publice argeșene încă din anul 2005. Pe atunci, atât Consiliul Județean Argeș, condus de Constantin Nicolescu, cât și 100, din cele 102, primării argeșene au semnat un contract destul de păgubos care prevedea un parteneriat public privat pe o perioadă de 20 de ani cu firma ARA Software Group pentru furnizarea serviciilor IT.  Numai că, felul cum ARA Software  a intrat pe piața din Argeș și cum a eliminat concurența, care practica aceleași servicii la prețuri mult mai mici, naște multe semne de întrebare.

Așa se face că redactorii ,,Financiarpress.ro” au început ,,să sape” pentru a afla misteriosul parcurs al firmei ARA Software și cină stă în spatele ei. 

Astfel că, surse de încredere ne-au dezvăluit cine sunt cei care au pus bazele acestui business, oameni de care se leagă și explicația încheierii acelui contract cu C.J. Argeș.

Deși mulți spun că în spatele acestei firme s-ar afla Sebastian Ghiță, iată că sursele ,,Financiarpress.ro” spun cu totul altceva. Mai exact, această firmă și-a început activitatea cu denumirea Grupul pentru Consultanță, ca mai târziu, în anul 2002, să se transforme în ARA Software Group. 

La începuturile sale, această firmă a avut un contract cu BCR Asigurări pentru sistemul informatic de emitere a polițelor de asigurări, fără să aibă vreo legătură cu administrația locală. 

# ,,La început a fost cuvântul și cuvântul era” INFORMAȚII (Interne și Externe)

Din anul 2004, firma ARA Software Group a început să intre puternic pe piața serviciilor IT din sectorul public argeșean, semnând un contract de parteneriat public - privat pe o perioadă de 20 de ani cu Consiliul Județean Argeș și astfel creîndu-se un monopol pe această piață.  Un parteneriat public – privat destul de dubios având în vedere sumele care se scurgeau lunar din conturile CJ Argeș către conturile firmei ARA Software cu mici ocolișuri prin conturile primăriilor din județ. 

Dacă mai punem la socoteală și investițiile destul de însemnate făcute de C.J. Argeș în infrastructura acestui parteneriat, observăm că nu s-a respectat legea parteneriatului public – privat, care spune că investițiile trebuie făcute de partea privată, dar acestea sunt detalii de care ar trebui să se ocupe procurorii DNA.

În momentul intrarii pe piața argeșeană, în anul 2004, firma ARA Software Group avea 2 asociați, Dan Ștefan Ciobanu și George Cristian Toader. Deși numele celor doi nu vă spune nimic, iată că acestea se leagă de Serviciile de Informații, atât Interne, cât și Externe. 

Mai exact, tatăl lui Ștefan Ciobanu a ocupat o funcție destul de importantă în S.R.I., iar tatăl lui George Cristian Toader a fost șeful Centrului de Pregătire a Spionajului – Centrul de Informații Externe – de la Brănești. 

În anul 2007, Ștefan Ciobanu iese din firma ARA Software și astfel rămâne la butoanele acesteia doar George Toader.

Nu știm însă dacă are sau nu vreo lăgătură acest aspect cu contractul de parteneriat, dar dacă ne gândim că și Constantin Nicolescu, fostul președinte al C.J. Argeș, pe timpul căruia s-a semnat contractul, a fost destul de ancorat în viața acestor servicii, am putea pleca de la ipoteza aceastor relații.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.