handbal

În perioada 6-16 iulie, orașele Pitești și Mioveni găzduiesc cel mai important eveniment sportiv al anului. Este vorba de Campionatul European U19 de handbal feminin, competiție la care participă cele mai bune 16 echipe de pe continent, inclusiv naționala României. Faptul că Argeșul găzduiește o competiție de o asemenea anvergură demonstrează încă o dată cât de mult s-au implicat în ultimii ani autoritățile locale din Mioveni și Pitești în dezvoltarea infrastructurii sportive la nivel internațional. Inaugurate în septembrie 2021 și respectiv decembrie 2022, Sala Sporturilor Mioveni și Pitești Arena sunt două dintre cele mai moderne arene din țara noastră.

La Euro 2023, echipa României face parte din Grupa B și va juca toate meciurile din grupă la Pitești. Lotul pregătit de Simona Maior-Pașca, Luminița Huțupan-Dinu și Valentina Ardean-Elisei are șanse importante să ajungă cel puțin în semifinalele competiției. Echipele naționale ale Germaniei, Suediei, Olandei, Franței, Danemarcei și Norvegiei sunt principalele contracandidate.

Echipa României va disputa toate meciurile din grupa B la Pitești Arena și de la aceeași oră – 18.45. România debutează cu Islanda pe 6 iulie. Pe 7 iulie, România va înfrunta reprezentativa Portugaliei la Pitești. În fine, pe 9 iulie, România va juca împotriva Germaniei.

Biletele pentru Campionatul European de la Pitești și Mioveni pot fi achiziționate de pe site-ul bilet.ro. Abonamentul pentru toate meciurile competiției costă 150 de lei.

România a câștigat până acum de două ori Campionatul European U19, în 1998 și 2000.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.