nba romania

Zilele trecute, la București, a avut loc ceremonia de deschidere a primei ediții Jr. NBA România Sud. Sute de copii din 5 județe – Argeș, București, Dâmbovița, Ilfov și Prahova – au venit însoțiți de părinți și profesori pentru a afla ce super-echipă de NBA vor reprezenta în următoarele două luni.

În urma tragerii la sorți, școlile participante din Argeș au fost repartizate să reprezinte următoarele echipe din NBA: Minnesota Timberwolves - Școala Gimnazială "Traian" Pitești; Utah Jazz - Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Pitești; Portland Trail Blazers - Școala Gimnazială "Ion Pillat" Pitești; Denver Nuggets - Școala Gimnazială "Sf. Iacob" Câmpulung; Oklahoma City Thunder - Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești

Competiția se va încheia pe 1 iunie, iar în total se vor juca 136 de meciuri. Iar echipele de baschet compuse din elevi de la cele cinci școli din Argeș sunt printre favoritele competiției.

Jr. NBA România este un parteneriat între National Basketball Association (NBA) și Federatia Română de Baschet. Programul Jr. NBA Leagues este organizat și supravegheat direct de către NBA și WNBA, obiectivul primordial fiind acela de a le oferi copiilor o experiență unică.

În România, această competiție este dedicată elevilor din ciclul primar (echivalentul claselor I-IV, sistem românesc), urmând a fi organízate meciuri de 4 sferturi a câte 8 minute, în care prezența unei fete pe teren este obligatorie.

În sezonul regulat, fiecare echipă va disputa 8 meciuri în cadrul Diviziei, iar cele mai bune 8 echipe ale Conferinței se vor califica în playoff.

Turneul Final va întruni cele mai bune două echipe ale fiecărei Conferințe, urmând ca învingătoarele semifinalelor din Est și Vest să se întâlnească în Finala Ligii Jr NBA România.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.